A U S S I E N E .com 

Click here to edit subtitle

 

Litt om Australian Shepherde eller Aussien som kalle navnet er.

 

En Aussie er en middels stor gjeterhund av Amerikansk opprinnelse. Aussien er velbalansert, kort rektangulær med middels beinstamme. Den er oppmerksom og livlig, smidig, kraftig og muskuløs uten å være grov. Pels av moderat lengde og strihet som kan være slett eller lett bølget. Det er viktig at pelsen er motstandsdyktig mot vær og klima.

 

Det som vekker veldig stor oppmerksomhet hos Aussien er at den kan fåes i 4 forskjellige fargekombinasjoner som er: Red merle, Blue Merle, Black Tricolor og  Red Tricolor alle med eller uten hvite tegninger og/eller tan tegninger. Ingen farge foretrekkes framfor den andre. Hvit er akseptert som delvis eller hel halsekrave men må ikke nå lenger en til manken, samt bryst, ben, kjeve, bliss. Hvit i hodet skal ikke dominere, øynene må være omgitt av farge og pigment. Merle-fargede hunder blir mørkere med alderen.

 Med sine spenstige og harmoniske bevegelser er den en utmerket gjeterhund, og anvendes til å gjete alt fra ender til kveg. Foruten å være en god arbeidshund er også Aussien et glimrende familiemedlem. Den skal være velbalansert, noe lengre en høy av middels størrelse. Hannhundens kropp skal ha en maskulin framtoning uten at den skal være for grov. Tispene skal gi ett feminint inntrykk uten å være spinkel.

Rasen skal være oppmerksom og livlig, smidig, solid og muskuløs uten å være klumpete. Man skal imidlertid være klar over at Aussien kan være noe reservert ovenfor fremmede. 
Rasen har et sterkt territorial instinkt, og opptrer ofte beskyttende ovenfor eiere og eiendom. Aussien ble utviklet som en farm- og ranch hund, ikke bare for å gjete men også som en kamerat og vakthund for familien og familiens eiendeler. Aussien har en enorm kraft og kan arbeide hele dagen. Aussien er en pågående og autoritær arbeids hund, som likevel kan være nesten rørende myk mot lam eller ender.

En Aussie krever en spesiell eier. Dens lojalitet, karakter og humoristiske sans plasserer Aussien i en klasse for seg selv! Aussien er perfekt for deg som ønsker en lett-trent, allsidig og supersmart hund som kan leke og arbeide hele dagen. Dersom du har tid og anledning til å ha en Aussie, så vil den ikke skuffe deg.

Den har imidlertid et meget godt gemytt og er sjelden kranglete.